It is currently Wed 19. May 2021 1:34:19

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Thu 28. Jan 2021 12:51:11 
Offline

Joined: Thu 05. Oct 2017 20:06:35
Posts: 226
I think the issue is the application doesn't keep note of the slider position correctly.

New servo position = old position + slider movement value. If value is > max servo travel, then that servo is limited to max servo value.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 29. Jan 2021 11:08:48 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10383
Hello,

the problem was replicated when doing very fast movements with the sliders on a slower computers.
We will fix it in the upcoming version 3.2.3 or 3.3.0.

Thank you for the report!

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 29. Jan 2021 11:18:07 
Offline

Joined: Thu 05. Oct 2017 20:06:35
Posts: 226
Thanks. If any servo reaches the limit, I think all servos should stop. This will prevent the swash from being un-level.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 30. Jan 2021 14:33:53 
Offline

Joined: Thu 05. Oct 2017 20:06:35
Posts: 226
Thanks for fixing this bug in 3.2.2 (released today).

The swash can still be adjusted so that it ends up un-level if one slider reaches its endpoint.
When this happens, all sliders should stop moving to prevent an unlevel swash.

To reproduce, set PIT servo to -100, and all others to 0 (pretend that is a level swash).
Enable "pitch adjustment" and move AIL slider to -50, then back to zero.
Remember: the swash will be level if the PIT slider is -100 and the others are zero.
This is not the case - the level swash has been lost and will need to be re-levelled using a swash leveller.


jjuk wrote:
Thanks. If any servo reaches the limit, I think all servos should stop. This will prevent the swash from being un-level.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 30. Jan 2021 14:37:55 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10383
There was no change yet in the currently released version. We have to focus and debug the issue on a slower computers. Quick fix could make much more troubles so it will be likely fixed as I said previously.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 30. Jan 2021 14:50:02 
Offline

Joined: Thu 05. Oct 2017 20:06:35
Posts: 226
Internesting. I can't reproduce it on the "demo" mode, so maybe its something to do with writing the new value to the spirit in real-time?

I have a fast-ish PC, Core i7-6700 3.40GHz that shows the issue when connected to a spirit, and also a really old slow core-i3 that I can test with, if you want me to help.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 30. Jan 2021 14:54:55 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10383
Yes, it is related to speed of writing. In some cases the GUI thread is processed improperly/in a wrong order than communication thread.
In Demo mode and also with Wifi-Link connection there is no delay.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .