It is currently Sat 08. May 2021 11:06:58

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Fri 22. Jan 2021 2:49:03 
Offline

Joined: Thu 27. Aug 2020 0:43:39
Posts: 6
Hi there,

I used to do all my setup on my Mac but lately have been unable to get it to work at all. I've just downloaded the v6 driver software that was released before Christmas and the Spirit software is v3.2.1 and I updated the heli (with a Windows machine) to 3.2.1 earlier.

I've the Tx (Jeti) on obviously, heli plugged into the flight pack, and the lead running from the Sys port on the Spirit 2 to the USB on the Mac (tried both). I've the red light on the FBL unit and the red and blue on the lead.

Any ideas?

The Mac is running the latest OS, Big Sur.

Thanks

Stevie


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 22. Jan 2021 11:19:10 
Offline
User avatar

Joined: Tue 10. Mar 2020 14:36:22
Posts: 179
Hi,

2 things you could check:

1. in Finder >> Applications (Programme) you should be able to find "CP210xCVPDriver" (plus, if you did not change it, Silicon icon should be visible in the dock too)
2. in USB hardware report ( {Apple} >> About this Mac >> System report >> hardware >> USB) you should see the CP2102 driver loaded when Spirit interface is connected (interface only connected to USB is enough, no need to connect with Spirit unit to check this). first connect the interface and start the report a little later.

... if (1) is not OK => reinstall freshly downloaded v6 driver. if (1) is OK and (2) not, try to reboot your Mac with Spirit interface connected to USB and check (2) again. unless you do not see the interface in hardware report, it is either not recognised macOS or the correct new driver is not (successfully) loaded.


Attachments:
File comment: dock icon
Bildschirmfoto 2021-01-22 um 11.07.43.png
Bildschirmfoto 2021-01-22 um 11.07.43.png [ 30.59 KiB | Viewed 92 times ]
File comment: hardware report
Bildschirmfoto 2021-01-22 um 11.25.59.png
Bildschirmfoto 2021-01-22 um 11.25.59.png [ 104.65 KiB | Viewed 92 times ]
File comment: applications (Programme)
Bildschirmfoto 2021-01-22 um 11.08.17.png
Bildschirmfoto 2021-01-22 um 11.08.17.png [ 70.76 KiB | Viewed 92 times ]

_________________
cheers
Michael
Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 22. Jan 2021 22:40:49 
Offline

Joined: Thu 27. Aug 2020 0:43:39
Posts: 6
Thanks for the reply.
When I check the list of applications I have the Silicon icon. When I pull up a System Report it shows CP2102 USB to UART Bridge Controller.
Attachment:
Screenshot 2021-01-22 at 21.33.12.png
Screenshot 2021-01-22 at 21.33.12.png [ 678.71 KiB | Viewed 81 times ]

When I connect to the fbl unit it still displays that the adapter isn't connected. Very strange.
Attachment:
Screenshot 2021-01-22 at 21.37.25.png
Screenshot 2021-01-22 at 21.37.25.png [ 1003.2 KiB | Viewed 81 times ]


Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 22. Jan 2021 22:52:37 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10379
You have to allow the driver to work in the OSX in the Preferences. Normally this is happening during driver instalation, but if you will not grant the permissions then you have to click Allow there. I think it is Security icon.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 22. Jan 2021 23:49:56 
Offline

Joined: Thu 27. Aug 2020 0:43:39
Posts: 6
I've uninstalled it and installed it again and will try it again later. To run it at all I had to allow it in the Security pane though.

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 01. Feb 2021 9:48:23 
Offline

Joined: Mon 01. Feb 2021 9:37:28
Posts: 12
Hi,

Im having the same issue - Mac won't connect to the Spirit 2 (which is powered with a steady blue light). When I click connect in the software nothing happens.

The USB driver seems to install ok, and says installed successfully.

From the post below though I don't have in Finder >> Applications (Programme) CP210xCVPDrive. This isn't visible.

I also don't have anything in the dock?

Thank you


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 01. Feb 2021 9:53:47 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10379
Hi,

this video can help you:
https://www.youtube.com/watch?v=8OptyQXw1qE

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 01. Feb 2021 11:18:59 
Offline
User avatar

Joined: Tue 10. Mar 2020 14:36:22
Posts: 179
rhmaddever wrote:
From the post below though I don't have in Finder >> Applications (Programme) CP210xCVPDrive. This isn't visible.
I also don't have anything in the dock?


Hello - this is only valid for OS X Big Sur... not Catalina or anything older!

_________________
cheers
Michael


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 01. Feb 2021 11:22:09 
Offline

Joined: Mon 01. Feb 2021 9:37:28
Posts: 12
Thanks - I now have V6 the up to date driver the silicone labs logo but still nothing happens when I click connect in the software?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 01. Feb 2021 11:41:05 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10379
Hello,

please start the software in Recovery mode and verify you can see Device in the Connection tab.
This is absolutely necessary. If no, then the issue is still in the driver. In the worst case I can connect remotely and install the driver for you.
Do you know what OSX version do you have?

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .