It is currently Sat 20. Apr 2024 7:32:15

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Sun 18. Feb 2024 21:21:55 
Offline

Joined: Sun 26. Dec 2021 22:52:03
Posts: 20
Hi,
I tried further.
As i wrote before I had connected the SRXL2 receiver at the first Sat-port.
I was asking if this is ok.
I now have connected the SRXL2 receiver like I found in the online manual with SRXL2-adapter cable at Ail and Rud port.
At the moment it seems to work.
No low voltage error.
But i am still not able to start spektrum analyzer.
Analyzer window opens but window is empty and program crashes.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 21. Feb 2024 4:50:10 
Offline

Joined: Tue 08. Sep 2020 21:20:38
Posts: 7
yes strange, please keep us posted John.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 21. Feb 2024 11:39:11 
Offline

Joined: Sat 29. Apr 2023 21:36:44
Posts: 21
Location: CH
johndoe69 wrote:
Spektrum SPM4651T.

Logfile allways reads:
Supply voltage low

The SPM4651T is NOT a satellite receiver. It's a single wire full range receiver with telemetry which needs min 5Volts to work correctly. As far as I know: Spektrum satellites need only round about 3 Volts.

johndoe69 wrote:
By the way: I have connected SRXL2 at Sat Port. Is this ok?

No.

johndoe69 wrote:
Hi,

I now have connected the SRXL2 receiver like I found in the online manual with SRXL2-adapter cable at Ail and Rud port.
At the moment it seems to work.
No low voltage error.

Thats the right way.

_________________
Have a good time
Thomas


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 21. Feb 2024 22:36:17 
Offline

Joined: Sun 26. Dec 2021 22:52:03
Posts: 20
I am still trying to get the spektrum analyzer working.
So far no luck.
I will try with the spirit gt next if its working with that one.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 22. Feb 2024 12:07:44 
Offline

Joined: Sun 26. Dec 2021 22:52:03
Posts: 20
Today I tried with Spirit GT.
Just the Spirit with SPM4651T and BEC connected.
Spektrum Analyzer crashes here too.
It seems either the USB-Dongle or the Laptop has a Problem.
Will try another one.
Can someone confirm that spektrum analyzer is working with software version 3.6.2?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 22. Feb 2024 12:14:20 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 12226
We are testing analyzer for hours and zero problems with 3.6.2.
If you can install a teamviewer I would be glad to check it on your computer remotely.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 22. Feb 2024 20:20:48 
Offline

Joined: Sun 26. Dec 2021 22:52:03
Posts: 20
I will install teamviewer.
What time will you look at the pc?
You can contact me even on my mobile phone.
I will send pm with contact data.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 24. Feb 2024 19:43:07 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 12226
I can connect to you anytime from 8 - 16:00 (GMT+1 timezone) during working days.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 25. Feb 2024 9:29:14 
Offline

Joined: Sun 08. Jan 2023 14:32:43
Posts: 241
johndoe69 wrote:
So just a few minutes ago I tried without servos.
Spirit Pro just with both BEC-lines from the HW 120 V4.
Same error. Still Sypply voltage low.
Afterwards I have disconnected Geolink and now I do not get the low voltage error.
Whats going wrong here?
I tried again then with all servos connected.
No problem.
Then I just placed the conncetion wire to the Geolink without setting it to on in software and low voltage error is back again.
I will now try to connect the new Geolink V2 and see what happens.



PS
I have the same problem as you
I've now decided to keep the error message why I told in the topic but we haven't solved anything.
spirit gtr and geolinkv2 but as you said the problem is the wire in the sat1 port.
PS
zexx86 if you can fix it it would be nice, It's not a serious mistake because the helicopter it flies well.
It only happens on certain configurations.
why geolink2 on a helicopter is ok, after geolink2 is mounted on another helicopter and the error appears


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 25. Feb 2024 12:51:07 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 12226
If SRXL2 sat is connected to Spirit Pro and the sat draws too much current you will see Low Voltage event.
Reasons for this could be different. Certainly it is better to connect at the RUD port.
Franz88 your issue is very likely different. Only event is same.
Low Voltage event can be there even as signature that you unplugged battery. But before this other important event happened. For example receiver signal was lost.
In any case it could be real problem but also it could be just result of powering radio off before unit.
It all depends on circumstances.
I am afraid there is nothing we could fix. It reports what is happening. It also does not mean something is wrong with GeoLink.
On the other hand Spirit 2 and more recent Spirit units have redundant power for satelitte ports and the rest. For this reason anything connected to them will not cause Low Voltage event even if connected device is faulty.
If you can send pdf with event log it would be helpful.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .