It is currently Sun 09. May 2021 15:39:39

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Wed 28. Oct 2020 20:36:54 
Offline

Joined: Sun 13. Jul 2014 18:04:06
Posts: 29
Location: Hradec Králové
Ahoj, mám 3x Spirit Pro a do verze 3.1.0 jsem nikdy neměl problém se ztrátou signálu. Používám Horus FrSky OS a protokol SBUS. Tři - čtyři starty v pořádku, při páté inicializaci zahlásí ciklika problém. Po spojení s PC záznam z minulého letu viz přílohy. Děkuji za odpověď.
Ještě doplním - před aktualizací a ani po ní jsem s rádiem a přijímači nic nedělal. (žádné nastavování, aktualizace...)


Attachments:
spirit-log-2020-10-25-162338.pdf [66.73 KiB]
Downloaded 29 times
spirit-log-2020-10-25-155324.pdf [62.26 KiB]
Downloaded 22 times

_________________
Devil 420, Goblin 500, Goblin 700 Sport, nostalgie Titan S325E (vše letuschopné), 4x SPIRIT, Horus X12S.
Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 29. Oct 2020 14:23:42 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10379
Ahoj,

vypada to, ze u nove aktualizace dodatecna kontrola ramcu dat nefunguje s danym nastavenim spravne.
Jaka je nastavena latence a pocet kanalu u SBus?
To by mohlo mit na fungovani vliv.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 29. Oct 2020 15:40:53 
Offline

Joined: Sun 13. Jul 2014 18:04:06
Posts: 29
Location: Hradec Králové
Děkuji za odpověď, ale bohužel nevím kde zjistit latenci a počet kanálů. (jestli jsou to ty co udávám v příloze, tak 8). Pokud se jedná o něco jiného, tak mě prosím naveďte, kde to zjistit a rád odpovím. Nikdy jsem to nepotřeboval a ani nenastavoval.


Attachments:
Kanály.jpg
Kanály.jpg [ 53.28 KiB | Viewed 552 times ]

_________________
Devil 420, Goblin 500, Goblin 700 Sport, nostalgie Titan S325E (vše letuschopné), 4x SPIRIT, Horus X12S.
Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 29. Oct 2020 15:46:34 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10379
Jedná se o nastavení vysílače. Bude to přibližně u nastavení, kde se spouští párování.

Anglicky Frame Rate.

Bohužel s FrSky OS nemám zkušenosti. Zkusím najít na internetu.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu 29. Oct 2020 16:20:04 
Offline

Joined: Sun 13. Jul 2014 18:04:06
Posts: 29
Location: Hradec Králové
Zde je bohužel jen toto.
(jestli ještě pomůže vysílač je X12S a přijímače X8R, X6R)


Attachments:
IMG_20201029_160901.jpg
IMG_20201029_160901.jpg [ 2.27 MiB | Viewed 548 times ]

_________________
Devil 420, Goblin 500, Goblin 700 Sport, nostalgie Titan S325E (vše letuschopné), 4x SPIRIT, Horus X12S.
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 31. Oct 2020 10:41:31 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10379
Velmi děkuji za podrobnosti.

Máme zde také X8R, otestujeme.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 31. Oct 2020 14:35:30 
Offline

Joined: Sun 13. Jul 2014 18:04:06
Posts: 29
Location: Hradec Králové
Taky děkuji za odpověď, věřím že to odhalíte.
Ještě bych se zeptal - dá se bez problémů vrátit k předchozí verzi 3.1.0, kterou mám odzkoušenou a lítal jsem s ní bez stresu, že se něco pokazí. V počítači mám 3.1.0 a i soubor spirit-fw-3.1.0.4df. Ptám se proto, že jsem vyrozuměl, že poslední verze je klíčová pro další aktualizace.

_________________
Devil 420, Goblin 500, Goblin 700 Sport, nostalgie Titan S325E (vše letuschopné), 4x SPIRIT, Horus X12S.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 01. Nov 2020 16:30:33 
Offline

Joined: Wed 11. Nov 2015 16:46:48
Posts: 102
No, já teď vzhledem k tomu co se mi děje, nahrával a testoval nový firmware ACCST D16 2.1.2 G-RX8 a ACCESS v X10s přes SBUS. A vysledoval jsem, že přijímač nesmí být v žádném případě při Failsafe bez signálu, musí být nastaven tak aby z něho vycházely při Failsafe data. Když z něho nic neleze tak to spirit nepobere a v diagnostice naskáčou nesmyslné hodnoty na kanálech. A ono se to velmi lehce stane i po připojení baterie než se přijímač sčuchne se zapnutým vysílačem. Několikrát jsem to zkoušel a nejlepší řešení mi přišlo pro přijímač nastavit natvrdo stejně hodnoty Failsafe jako si nastavím Failsafe ve spiritu. Hraju si s tím celý den a s tímhle nastavením se to jeví bez problému. Snad vám to pomůže v řešení.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 02. Nov 2020 9:45:03 
Offline

Joined: Sun 13. Jul 2014 18:04:06
Posts: 29
Location: Hradec Králové
Děkuji, že jsi se podělil. Failsafe jsem v přijímači aktivovaný neměl, jen ve Spiritu.
Takhle to je opravdu lepší, ale 100% to není. Z deseti spuštění jednou až dvakrát hodí chybu.

_________________
Devil 420, Goblin 500, Goblin 700 Sport, nostalgie Titan S325E (vše letuschopné), 4x SPIRIT, Horus X12S.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon 02. Nov 2020 10:09:07 
Offline

Joined: Wed 11. Nov 2015 16:46:48
Posts: 102
Ještě budu pokračovat v bádání, tak dám vědět pokud na něco přijdu. Nějaké telemetrické čidla nebo ventilátor tam nemáš? Se mi zdá, že i to dělá paseku, mám v plánu to postupně odpojovat, respektive odpojit všechno co jde a celou telemetrii a postupně znovu přidávat.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .