It is currently Thu 11. Aug 2022 0:52:27

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Mon 18. Oct 2021 7:34:51 
Offline

Joined: Sun 29. Aug 2021 16:16:22
Posts: 16
Když mám blízko TX a RX tak mi to normálně zahlásí vysílačka, že došlo ke ztrátě signálu. Během letu ani nepozoruji, že by k nějaké ztrátě signálu došlo. A ten přijatý rámec dat byl poškozen předpokládám, že souvisí se ztrátou signálu. Mám vrtulník XLpower 550, vysílačka Radiomaster TX16, přijímač FrSky X8R (propojeno přes SBUS a telemetrie přes FPORT), ESC Hobbywing platinum 120A (telemetrie zapojena do SAT1, ventilátor jsem ani nedával), serva GDW BLS590HV...3ks a GDW BLS995HV. Takže když je v předchozím letu nějaká vážná chyba, tak to pak další let nezaznamenává dokud nestáhnu ten log kde byla ta vážná chyba (to abych měl sebou pořád počítač)? S tou statickou elektřinou se dá něco dělat? Ještě jsem někde četl, že by to mohla způsobovat i špatně vedená kabeláž?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Mon 29. Nov 2021 9:11:08 
Offline
User avatar

Joined: Sun 03. Jan 2016 17:42:58
Posts: 114
sinako82 wrote:
Když mám blízko TX a RX tak mi to normálně zahlásí vysílačka, že došlo ke ztrátě signálu. Během letu ani nepozoruji, že by k nějaké ztrátě signálu došlo. A ten přijatý rámec dat byl poškozen předpokládám, že souvisí se ztrátou signálu. Mám vrtulník XLpower 550, vysílačka Radiomaster TX16, přijímač FrSky X8R (propojeno přes SBUS a telemetrie přes FPORT), ESC Hobbywing platinum 120A (telemetrie zapojena do SAT1, ventilátor jsem ani nedával), serva GDW BLS590HV...3ks a GDW BLS995HV. Takže když je v předchozím letu nějaká vážná chyba, tak to pak další let nezaznamenává dokud nestáhnu ten log kde byla ta vážná chyba (to abych měl sebou pořád počítač)? S tou statickou elektřinou se dá něco dělat? Ještě jsem někde četl, že by to mohla způsobovat i špatně vedená kabeláž?


U Frsky běžné, dáš rádio k přímači a máš výpadek. Takže toto bych neřešil.

Log se uloží, když je zásadní problém, nemusíš hned stahovat. Když je vše ok tak log stáhneš stejně jen, když neodpojíš napájení, takže není nutné stahovat hned, ale na to přijdeš.

XLka podle mě nemají problém se statikou i když mají řemínek. Vše je propojené.

_________________
Netopyr

Goblin 570, Devil 380, Spirit GTR, Spirit RS, DS 12


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Mon 17. Jan 2022 21:24:02 
Offline

Joined: Sun 29. Aug 2021 16:16:22
Posts: 16
Zajímala by mě další věc. Je normální, že během nastavování přes PC (win10) mi během cca půl hodiny vypadne tak 5x připojení? Co jsem tak slyšel, tak nejsem jediný kdo má tento problém. Je bezva když ladim subtrimy cykliky s nasazeným levelerem pod cyklikou a najednou vypadne připojení a začne mi celá cyklika tlačit dolů na leveler, tak to mají serva moc rádi. Minule se mi na stole zase zbláznila záchrana. Při připojení k PC si to dělalo co chce. Po odpojení fungovala normálně.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Sun 23. Jan 2022 18:59:02 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 11219
Dobrý den,

bohužel odpojování není vůbec normální. Odpojit by se běžně neměl program nikdy.
Používáte Wifi-Link nebo USB interface?

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Tue 25. Jan 2022 14:06:18 
Offline

Joined: Sun 29. Aug 2021 16:16:22
Posts: 16
Používám USB kabel.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Wed 02. Feb 2022 17:36:25 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 11219
Můžete prosím sdělit kdy se objevuje výpadek nejčastěji?
V jakém okně nebo při jaké činnosti?

Pomohlo by nám to problém vyřešit nebo nějakým způsobem pomoci.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Thu 03. Feb 2022 10:39:52 
Offline

Joined: Sun 29. Aug 2021 16:16:22
Posts: 16
Nevšiml jsem si žádné pravidelnosti. Nejvíce asi při ladění subtrimů. Někdy to dělá, že přidávám na subtrimu a nic se neděje a pak to třeba najednou skočí. Vyzkouším to ještě na jiném počítači a uvidím. Ale kamarádovi to dělá to samé. Program spouštím jako správce.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Thu 23. Jun 2022 9:26:38 
Offline

Joined: Sun 29. Aug 2021 16:16:22
Posts: 16
Zdravím, tak stejný problém se objevuje když ladím SPIRIT přes rádio RM TX16. Někde jsem četl, že nejsem sám komu to zlobí. Je snad nějaký problém s integrací pro OpenTX? Myslím, že je problém někde v signálu i kdyz je plnej. Rád bych slyšel nějakou radu jak to odstranit, je to velice nepříjemné a nebezpečné.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Thu 23. Jun 2022 9:46:12 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 11219
Pokud se ladí přes integraci, tak by neměl být zapnutý program. Oba se snaží nastavovat to stejné, takže mohou vznikat problémy.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Spirit GT logy
PostPosted: Sat 25. Jun 2022 16:18:41 
Offline

Joined: Sun 29. Aug 2021 16:16:22
Posts: 16
Nikdy to nemám zapnuté oboje najednou. Funguje Spirit i s EdgeTX?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .