It is currently Sat 31. Jul 2021 23:36:17

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Problem v geolinku
PostPosted: Tue 22. Jun 2021 21:53:00 
Offline

Joined: Thu 21. Sep 2017 13:36:06
Posts: 78
Location: brno
Tak jsem to rozdělil, inicializace proběhne korektně, kolektiv vyzkouším nahoru a dolu a jen cvaknu spínač na rozběh motoru, tak prestane reagovat kolektiv, vše ostatní funguje. V zaznamu je data geolink poškozena, muze to udelat? A proc jsou poskozena? Dokonce jsem odstinil kabel z geolinku od ostatních, ale porád stejný.
http://www.smartredirect.de/redir/click ... 5%23p34645

Tak jsem na to prisel, problem je v geolinku, pote co prestane reagovat kolektiv, ho vypojím a hned zacne reagovat kolektiv normálně. Dnes jsem to byl vyzkouset bez geolinku a naprosto vse v pořádku, žadná prekvapení se neděli.
Vžijte se do mé kůže, ladíte to na heline, která predtím normalne letala, je fakt že, ale bez geolinku, to mi docvaklo až ted. Clověk to ladí, oddělá troje listy a nemuze se dobrat vysledku. Starej vrtulnik hodí nasraně do koše, koupí za balík novej stroj, serva, motor, regl a ono je to pořád stejný!! Clovek si prijde jak nějakej otrava, kdyz mu ani nikdo nepotvrdí ani nic neodepíše, jestli muzou poškozený data z geolinku zablokovat kolektiv, ted jsem si jistej ze asi můzou. Taky jsem veril v bezchybnost spirita, že je to vzdycky mojí chybou, ale když to clovek ladí na dvou helinach porad dokola a bez vysledku, tak ted jsem si jistej ze chyba není na me strane. Už jsem objednal novej, tak tím to overim. Mám dva geolinky, ale ten jeden jsem nikdy nepoužil a kdyz jsem ho ted vystrachal, abych ho na vyzkousení prohodil, tak se pri nahrání nove verze ve trech procentech resetne a porád dokola, prostě nejde flasnout. Jsou to vlastně jedny z prvních geolinku vůbec. Mohu je poslat oba dva, aby jste se na ne podívali? Zatím díky a budu doufat že jsem na to kapnul.

_________________
ALZRC 450,SAB Goblin 420Sport, Aligen T-Rex 600 Nitro Pro, Graupner Mz24, RX08, TLR22-4, JETI DS-12 + Spirit RS


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Problem v geolinku
PostPosted: Wed 23. Jun 2021 7:30:26 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 10572
Dobrý den,

pokud se nehýbe kolektiv, znamená to, že jste aktivoval funkci, kterou GeoLink využívá a řídí ho.
Může se jednat např. o Držení výšky nebo Výškové omezení.
Pak to znamená, že zmiňované chování je zcela v pořádku. V okně GeoLinku i v kartě Diagnostika uvidítě, že tyto funkce jsou aktivované. Ihned co je GeoLink spojen s družicemi a má signál (svítí) se tyto funkce uvednou vchod, pokud je máte aktivované spínačem.

Řešení? Stačí vypnout danou funkci a bude vše v pořádku. Tedy buďto spínačem, který jste přiřadil a nebo celou funkci v okně GeoLinku - karta Funkce.

Poškozená data se mohou vyskytnout třeba při rozběhu motoru, kdy je nejvyšší pravděpodobnost statických výbojů, ale ve většině případů to neznamená vůbec žádný problém.

Všechny GeoLinky jsou naprosto stejné od prvního kusu, který vyrábíme. Takže se liší jen software. Nahrát firmware určitě půjde, jen bude nutné zjistit, v jakém stavu je nyní modul. Zda vyžaduje kalibraci kompasu (a proto nejde nahrát firmware). To se dá zjistit podle stavové LED modulu. Pokud by se podařilo natočit co dělá po připojení napájení, mohu sdělit správný postup.

Bohužel odkaz s videem nefunguje.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Problem v geolinku
PostPosted: Thu 24. Jun 2021 20:06:09 
Offline

Joined: Thu 21. Sep 2017 13:36:06
Posts: 78
Location: brno
https://ulozto.cz/tamhle/3xOCCVf59VGL/n ... qLK2Z3AD==

_________________
ALZRC 450,SAB Goblin 420Sport, Aligen T-Rex 600 Nitro Pro, Graupner Mz24, RX08, TLR22-4, JETI DS-12 + Spirit RS


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Problem v geolinku
PostPosted: Fri 25. Jun 2021 9:13:26 
Offline
User avatar

Joined: Sun 09. Jun 2013 13:14:17
Posts: 786
Location: Plzeň
No také si myslím že jsi v nějakém režimu Záchrany.
Podívej se do záložky Diagnostika a hned uvidíš.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Problem v geolinku
PostPosted: Tue 29. Jun 2021 0:39:29 
Offline

Joined: Thu 21. Sep 2017 13:36:06
Posts: 78
Location: brno
Tady je video jak blika geolink po pripojeni k napajeni, predem dekuju za postup. Jinak v zalozce geolink je nepripojen.

https://ulozto.cz/tamhle/g3kEX5DdobgN/n ... IsqQZ5AD==

_________________
ALZRC 450,SAB Goblin 420Sport, Aligen T-Rex 600 Nitro Pro, Graupner Mz24, RX08, TLR22-4, JETI DS-12 + Spirit RS


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .